Persoonlijk Energie Programma

Verdrijf je vermoeidheid en sla jouw weg naar meer energie in

Het Persoonlijk Energie Programma is een individueel maatwerktraject voor mannen en vrouwen die meer of vaker vermoeid zijn dan ze lief is, energie te kort komen en via voeding- en leefstijlinterventies meer energie willen krijgen.

In het Persoonlijk Energie Programma gaan we jouw biochemische energiemetabolisme optimaliseren via verbetering van de aanmaak van energie, de distributie van energie en het verbruik van energie. Zo gaan we de vermoeidheid die je nu voelt verdrijven.

Waarom heb jij nu geen energie?

Energie halen we uit onze voeding. Maar daar zitten heel wat stappen tussen. En bij elke stap kan het goed of minder goed lopen.

Vergelijk het eens met een reeks dominosteentjes. Ontbreken er een paar dan loopt het hele proces niet meer zoals het hoort. Of dat nu ‘steentjes’ zijn aan het begin, in het midden of aan het einde. Want zodra het bij één of meer stappen suboptimaal loopt, dan is je aanmaak van energie ook niet meer optimaal. En als je verbruik dan ook nog eens verhoogd is, dan kom je al snel tekort.

Wat zijn dan die stappen die mogelijk niet goed lopen? Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Voorbeelden van onderzoeksvragen in een behandeltraject

 • Eet je de juiste voeding voor optimale energieproductie?
 • Is je spijsvertering in orde of gaat het hier al mis in het voeden van je energiemetabolisme?
 • Worden de waardevolle stoffen goed opgenomen uit je voeding of belanden ze in de toiletpot?
 • Doet je lever wat hij moet doen in het biotransformeren van alle stoffen, zodat die hun werk kunnen doen?
 • Bereiken de brandstoffen jouw lichaamscellen en worden deze daar efficiënt omgezet in energie, of is het bij jou eerder zo dat je deze als reserve-energie-voor-ooit opslaat rond je taille?
 • Is de energieverdeling in jouw lichaam optimaal of is deze verstoord?
 • Krijgen je hersenen de juiste informatie binnen om de processen overdag en ’s nachts afwisselend aan te sturen?
 • Kan de energieproductie in je mitochondriën worden vergroot?
 • Doe je de juiste vorm van lichaamsbeweging zodat deze gaat zorgen voor méér energie in plaats van minder? 

Vermoeidheid kan hetzelfde voelen, maar de oorzaak zal voor iedereen weer anders zijn. En de aanpak daarmee ook. Het Persoonlijk Energie Plan is daarom een individueel maatwerktraject waarbij de invulling afhankelijk is van jouw unieke situatie en gezondheidsklachten.

De 5 fasen van het Persoonlijk Energie Programma

Fase 1 - Anamnese en aanvullende onderzoeken

De startfase is als een diepe duik. Ik ga namelijk veel informatie verzamelen zodat ik je gezondheidsklachten goed in kaart kan brengen. Dit kun je als intensief ervaren, maar het is erg belangrijk om dit goed te doen.

Naast één of meerdere vraaggesprekken, zal ik je ook kunnen vragen om gestandaardiseerde vragenlijsten in te vullen en om aanvullend laboratoriumonderzoek te laten verrichten.

Fase 2 - Analyse en opstellen startadvies

Op basis van de verkregen informatie en onderzoeksresultaten maak ik een analyse en een voorstel voor de eerste stap naar herstel.

Omdat het begin van het traject veel van je vraagt, veranderen kost immers ook energie, maak ik eerst een startadvies dat op het behandelplan vooruit loopt. Hiermee kun je dan alvast rustig aan de slag.

Fase 3 - Uitwerken, bespreken en uitleggen van het behandelplan

Ik werk een eerste versie van het behandelplan uit dat we samen gaan bespreken. Hierbij begint ook al een stukje educatie zodat je ook gaat begrijpen waarom ik bepaalde veranderingen en interventies adviseer.

In onderling overleg gaan we vervolgens kijken hoe je deze kunt inpassen in je leven, hoeveel stappen je tegelijkertijd wilt zetten en hoe groot die zijn. Zo stemmen we het af op jouw specifieke situatie, zodat het haalbaar is. Hierbij zoeken we naar de best mogelijke balans tussen comfort en echt moeite doen om progressie te kunnen maken. 

Op basis van je feedback en je resultaten in fase 4 breiden we het behandelplan uit en sturen we bij.

Fase 4 - Uitvoeren van de behandeling

De behandeling bestaat uit voedingsadviezen, leefstijladviezen (o.a over slaap, stressreductie en beweging) aangevuld met orthomoleculaire therapie volgens de klinische psycho-neuro-immunologie.

In deze fase hebben we geregeld contact om te bespreken hoe het gaat en eventueel bij te kunnen sturen. Deze afspraken kunnen we ook telefonisch doen. Dat is efficiënt en bespaart je ook weer reistijd.

Een ander belangrijk onderdeel van de behandeling is educatie. Dit ontvang je ook op schrift zodat je het nog eens terug kunt lezen. Door te begrijpen hoe je lichaam werkt, hoe gezondheidsklachten ontstaan en in stand gehouden worden, en hoe herstelprocessen in gang kunnen worden gezet krijg je meer grip en motivatie om nieuwe beslissingen te maken. Zo ga je zelf aan het roer staan van jouw leven, jouw lijf en jouw gezondheid.

Fase 5 - Evaluatie

In de afrondingsfase blikken we terug en evalueren we hoe het traject voor jou is verlopen. Ook kijken we naar de toekomst. We bespreken hoe je de ingezette veranderingen kunt doorzetten en het resultaat kunt vasthouden dan wel verder uitbouwen.

“Als drukke ondernemer kon ik wel meer energie gebruiken. Alle avonden moe en in de weekenden deed ik vrijwel niets meer. Ik had helemaal niets aan mijn vrije tijd zo. Ik ben blij dat ik mij door Barbara heb laten begeleiden. Al snel merkte ik dat ik meer energie had. En nu heb ik weer een heel leven naast mijn bedrijf. Voor mij de beste investering die ik ooit gedaan heb!”

Man, 42 jaar, directeur

“Ik wist al veel van voeding, maar zag door de bomen het bos niet meer. Barbara is zeer secuur, professioneel en beschikt over veel wetenschappelijke en praktische kennis die ze op een relatief makkelijke manier weet over te brengen. Ze levert maatwerk in hoe ze haar advies kon laten aansluiten bij waar ik op dat moment aan toe was, want ik wilde echt stapje voor stapje gaan.”

Vrouw, 54 jaar, docent

Veelgestelde vragen

Voor wie is het Persoonlijk Energie Programma geschikt?

Mijn programma is vooral passend voor jou wanneer je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid en energieniveau.

Je bent bereid om kritisch te kijken naar je voeding, lifestyle, bioritme, bewegingspatroon en wat al maar niet meer voorbij komt in het optimaliseren van je energie.

Je staat open voor adviezen en suggesties. Wanneer je eenmaal begrijpt hoe het werkt, of waarom het juist niet werkt, en hoe dat beter kan worden ga je met goede moed veranderingen doorvoeren en geef je het de tijd om effect te hebben.

Kan iedereen het Persoonlijk Energie Programma volgen?

Ook al is het maatwerk, het Persoonlijk Energie Programma is niet voor iedereen. Daarom hebben we eerst een verkennend gesprek.

Wanneer je volgens mijn inschatting profijt zult hebben van mijn aanpak, dan nodig ik je uit voor het Persoonlijk Energie Programma. En als ik denk dat je op een andere manier beter geholpen bent dan zal ik je dat zeggen. 

Is dit zo'n online programma?

Nee. Het is echt een maatwerk traject. We zien elkaar in elk geval tijdens de anamnese (de onderzoeksfase) bij mij in de praktijk. Daarna hebben we veelal telefonisch contact. Zo kunnen we je reistijd beperken.  

Werk je ook met losse consulten?

Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar een enkel gesprek lost geen gezondheidsproblemen op. Daarom heb ik juist een gefaseerd traject ontwikkeld. De invulling van deze fasen ziet er voor iedereen anders uit, maar kent grofweg deze indeling:

 1. Anamnese en aanvullende onderzoeken.
 2. Analyse en opstellen startadvies.
 3. Uitwerken, bespreken en uitleggen van het behandelplan.
 4. Uitvoering van de behandeling met tussentijdse check-ups, educatie en bijsturing.
 5. Evaluatie

In de praktijk zijn we daar 3 tot 6 maanden mee bezig, maar je kunt altijd verlengen als je langer begeleiding wilt. 

Het programma werkt niet met allerlei pepmiddelen die op de korte termijn meer energie lijken te geven, maar je op de lange termijn verder van je doel brengen. We gaan juist een fundament leggen vanuit waar je meer energie gaat krijgen.

Je lichaam heeft tijd nodig om te veranderen en te herstellen. Dat vraagt aan jouw kant ook om doorzettingsvermogen. Natuurlijk wil je dat je vermoeidheid morgen is opgelost. Het is heel begrijpelijk om dat te willen, maar niet realistisch om dat ook te verwachten. Omdat herstel tijd kost is het juist fijn als je weet dat je langere tijd begeleid wordt.

Ook is vermoeidheid vaak multifactorieel. Dat wil zeggen dat er onderliggend meer dingen aan de hand zijn. Dat vraagt om een strategie waarvan de uitvoering meer tijd kost omdat we dat stapsgewijs moeten doen.

Welk resultaat kun je mij beloven?

Bruis je straks van energie? Dat zou zomaar kunnen. Wat het traject oplevert is voor iedereen anders. En ook hoe snel interventies zich laten vertalen in meer energie verschilt.

Ik weet niet waar je nu staat en hoe groot jouw potentieel is, hoeveel je bereid bent te veranderen, hoeveel je kúnt veranderen en hoe die veranderingen bij jou gaan uitpakken. Dat verschilt van persoon tot persoon.

Je kunt echt heel snel verbetering zien wanneer de oorzaak ongecompliceerd is en zich gemakkelijk laat behandelen. Dat is zeer goed mogelijk, maar ik wil je geen valse hoop geven dat dat ook bij jou het geval gaat zijn. Want iedereen garanderen dat ze binnen 3 maanden, of 6 maanden of wat dan ook, bakken met energie hebben is van het type marketing waar ik niet aan doe. Wie dat doet onderschat hoe gecompliceerd vermoeidheid kan zijn met zijn vele facetten. Ook jij zal in je eigen tempo gaan.

Ik ben ook graag optimistisch, maar ook realistisch. Het Persoonlijk Energie Programma is maatwerk. Voor iedereen is er een ander beginpunt en dat gaat mede de route bepalen. Op basis van je tussentijdse resultaten komt er nieuwe informatie naar boven en kunnen we bijsturen.

Ook zal de één sneller resultaat ervaren dan de ander. Dat hangt af van het herstelvermogen van je lichaam en uiteraard ook van je eigen inzet. We zijn ook allemaal zo verschillend.

Wanneer vermoeidheid je nu tegen houdt kan elke stap vooruit je al heel veel opleveren. Dat is de opwaartse spiraal waar je naartoe werkt. Meer energie maakt het zetten van de volgende stap ook weer mogelijk. En dat is de weg die we in gaan slaan.

Ik help je met al mijn kennis en inzet. Dat beloof ik je.

Hoe lang duurt het Persoonlijk Energie Programma?

Dat verschilt omdat het een maatwerktraject betreft. Zie ook het antwoord op de vraag of ik ook werk met losse consulten. Omdat het een gefaseerd traject is kun je rekening houden met een periode van 3 tot 6 maanden.

Wat kost het?

De intensiteit en duur van het programma is maatwerk. Na ons kennismakingsgesprek maak ik een inschatting en stuur ik je een voorstel voor jouw Persoonlijke Energie Programma. 

Wordt het vergoed?

Helaas niet. Het is een investering in je gezondheid die je voor jezelf doet.

Ik vergelijk het weleens met een opstalverzekering voor een eigen woning. Klein onderhoud zoals een verfbeurt moet je dan zelf betalen. Groot onderhoud, zoals nieuwe dakpannen of nieuwe kozijnen, betaal je ook zelf. Die kosten horen bij het hebben van een huis. Een upgrade, zoals een nieuwe serre, betaal je uiteraard ook zelf. Je geniet er ook zelf van. Maar zou je huis afbranden of is er andere grote dure schade, dan wordt dat vergoed door de verzekering.

Kortom, onderhoud en upgrades betaal je als eigenaar zelf. Of dat nu een huis is of je lichaam; wat toch ook een beetje je huis is. En je geniet ook zelf van het resultaat. Het is een investering in je comfort en levensgeluk.

Heb je een andere vraag?

Vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Dit gesprek is in eerste instantie bedoeld om na te gaan of jij geholpen zult zijn met mijn aanpak en of wij een fijne match zijn. Je kunt in dit gesprek je vragen hierover inbrengen.

Het kennismakingsgesprek is niet bedoeld om je te coachen of adviseren. Dat kan namelijk nog niet, want daarvoor gaan we bij de aanvang van onze samenwerking eerst een uitgebreide inventarisatie en analyse doen. Eerder kan ik je geen goed persoonlijk advies geven.

Wil je hierover in gesprek?

Boek een telefonische kennismakingsafspraak. Dat is kostenloos en geheel vrijblijvend.

Share This