Op naar meer energie

Verbeter je energiehuishouding op een natuurlijke manier

Het Persoonlijk Energie Programma is was een individueel maatwerktraject waarbij de invulling afhankelijk is was van jouw unieke situatie en gezondheidsklachten.

Je kunt je hiervoor niet meer inschrijven. De beschrijving van het Persoonlijk Energie Programma is daarom weggehaald. In de loop van 2022 volgen andere mogelijkheden.

Kom je energie tekort? Heb je allerlei vage klachten?

Kost het een half uur om ’s ochtends wakker te worden? Ben je moe na het eten of heb je een middagdip? Zit je ’s avonds uitgeblust op de bank of krijg je dan pas juist energie? Misschien heb je ook nog spijsverteringklachten, een slechte huid, een lage weerstand, een ‘wattenhoofd’ of andere vervelende gezondheidsklachten?

Alle processen in je lichaam hebben energie, en dus voldoende goed functionerende mitochondriën, nodig om optimaal te werken.

Werken die cellulaire energiefabrieken niet goed, en is de productie van ATP slecht of  suboptimaal, dan kan die cel zijn functie niet naar behoren uitvoeren.

Het gaat uiteindelijk allemaal om energie.

mitochondrien - de energiecentrales van je cellen

Zonder energie kunnen levercellen niet goed biotransformeren en detoxen. Zonder energie zijn spieren snel moe, pijnlijk en verzuurd. Hersenen met energietekort kunnen minder goed ruis filteren, concentreren of onthouden. De pancreas kan zonder energie geen spijsverteringsenzymen en regulerende hormonen maken. Niets werkt zonder energie.

Een gezonde energiehuishouding is dé eerste vereiste om gezond te worden en gezond te blijven.

Hoe komt het dat je weinig energie hebt?

Energie halen we uit onze voeding, maar daar zitten heel wat stappen tussen. En bij elke stap kan het goed of minder goed lopen. Goede voeding is belangrijk voor optimale energie en de basis, maar niet altijd voldoende.

Vergelijk het maar eens met een reeks dominosteentjes. Ontbreken er een paar dan loopt het hele proces niet meer zoals het hoort. Of dat nu ‘steentjes’ zijn aan het begin, in het midden of aan het einde. In werkelijkheid hebben de ‘steentjes’ ook nog interacties met elkaar, staan ze dus niet zo netjes op een rijtje als op de foto en kan de reeks zelfs afbuigen.

Loopt het bij één of meer stappen suboptimaal, dan is je aanmaak van energie ook niet meer optimaal. En als je verbruik dan ook nog eens verhoogd is, bijvoorbeeld door een actief immuunsysteem, dan kom je al snel tekort.

Optimale energie is kijken naar:

  1. Energievoorziening
  2. Energieproductie
  3. Energieverbruik
  4. Energieverdeling
  5. Energieverstoring

Een aantal factoren die invloed hebben op je energieniveau vind je onder Elementen van energie.

Cliënten aan het woord

“Ik zag het als de meest logische stap om toch te proberen meer energie te krijgen. Het eerste consult gaf me al vertrouwen en een goed gevoel. Het contact is altijd erg prettig en persoonlijk geweest. Het voelde ook echt als samenwerken. Alles word goed en uitgebreid toegelicht, gecheckt of het begrepen wordt en waar nodig weer bij- en aangestuurd. Het was teamwork en maatwerk. Ik kijk heel positief terug op hetgeen we in de afgelopen tijd hebben bereikt. Geen goedkope investering, maar heel wat waard voor mezelf en mijn toekomst. Barbara is zeer kundig en benaderbaar; gewoon een erg fijne persoonlijkheid om mee samen te werken. Kan het iedereen zeer zeker aanbevelen. Nu heb ik niet alleen veel meer energie gekregen, maar ook een slanker en gespierder postuur!”

Man, 32 jaar, Technisch Oogheelkundig Assistent

“Het is een ongelooflijke puzzel, al die klachten van mij. Het lichaam is zo complex. Ik blijf onder de indruk van alle kennis die je hebt en ik vond het erg prettig dat je steeds aangaf dat je wilde dat ik het begreep. Dat helpt ook, want zo snap je waarom je doet wat je doet. Ook je betrokkenheid, gedrevenheid en inzet vond ik fantastisch om te zien. Het heeft mij naast kennis en inzicht, ook bewustwording opgeleverd. Ik kon aan de slag met concrete adviezen en dat geeft nu me al veel meer energie. Eerder wist ik niet hoeveel je zelf kunt doen om je beter te voelen. Eigenlijk zou iedereen dit moeten weten.”

Vrouw, 44 jaar, Maatschappelijk werker

Nog een paar cliënten aan het woord

“Als drukke ondernemer kon ik wel meer energie gebruiken. Alle avonden moe en in de weekenden deed ik vrijwel niets meer. Ik had helemaal niets aan mijn vrije tijd zo. Ik ben blij dat ik mij door Barbara heb laten begeleiden. Al snel merkte ik dat ik meer energie had. En nu heb ik weer een heel leven naast mijn bedrijf. Voor mij de beste investering die ik ooit gedaan heb!”

Man, 42 jaar, directeur

“Ik wist al veel van voeding, maar zag door de bomen het bos niet meer. Barbara is zeer secuur, professioneel en beschikt over veel wetenschappelijke en praktische kennis die ze op een relatief makkelijke manier weet over te brengen. Ze levert maatwerk in hoe ze haar advies kon laten aansluiten bij waar ik op dat moment aan toe was, want ik wilde echt stapje voor stapje gaan.”

Vrouw, 54 jaar, docent

Share This