Op naar meer energie

Verbeter je energiehuishouding op een natuurlijke manier

Kom je energie tekort? Heb je allerlei vage klachten?

Kost het een half uur om ’s ochtends wakker te worden? Ben je moe na het eten of heb je een middagdip? Zit je ’s avonds uitgeblust op de bank of krijg je dan pas juist energie? Misschien heb je ook nog spijsverteringklachten, een slechte huid, een lage weerstand, een ‘wattenhoofd’ of andere vervelende gezondheidsklachten?

Alle processen in je lichaam hebben energie, en dus voldoende goed functionerende mitochondriën, nodig om optimaal te werken.

Werken die cellulaire energiefabrieken niet goed, en is de productie van ATP slecht of  suboptimaal, dan kan die cel zijn functie niet naar behoren uitvoeren.

Het gaat uiteindelijk allemaal om energie.

mitochondrien - de energiecentrales van je cellen

Zonder energie kunnen levercellen niet goed biotransformeren en detoxen. Zonder energie zijn spieren snel moe, pijnlijk en verzuurd. Hersenen met energietekort kunnen minder goed ruis filteren, concentreren of onthouden. De pancreas kan zonder energie geen spijsverteringsenzymen en regulerende hormonen maken. Niets werkt zonder energie.

Een gezonde energiehuishouding is dé eerste vereiste om gezond te worden en gezond te blijven.

Hoe komt het dat je weinig energie hebt?

Energie halen we uit onze voeding, maar daar zitten heel wat stappen tussen. En bij elke stap kan het goed of minder goed lopen. Goede voeding is belangrijk voor optimale energie en de basis, maar niet altijd voldoende.

Vergelijk het maar eens met een reeks dominosteentjes. Ontbreken er een paar dan loopt het hele proces niet meer zoals het hoort. Of dat nu ‘steentjes’ zijn aan het begin, in het midden of aan het einde. In werkelijkheid hebben de ‘steentjes’ ook nog interacties met elkaar, staan ze dus niet zo netjes op een rijtje als op de foto en kan de reeks zelfs afbuigen.

Loopt het bij één of meer stappen suboptimaal, dan is je aanmaak van energie ook niet meer optimaal. En als je verbruik dan ook nog eens verhoogd is, bijvoorbeeld door een actief immuunsysteem, dan kom je al snel tekort.

Optimale energie is kijken naar:

  1. Energievoorziening
  2. Energieproductie
  3. Energieverbruik
  4. Energieverdeling
  5. Energieverstoring
Een aantal factoren die invloed hebben op je energieniveau vind je onder Elementen van energie.

Vermoeidheid kan hetzelfde voelen, maar de oorzaak zal voor iedereen weer anders zijn. En de aanpak daarmee ook. Het Persoonlijk Energie Programma is daarom een individueel maatwerktraject waarbij de invulling afhankelijk is van jouw unieke situatie en gezondheidsklachten.

De basis moet goed zijn en daarom beginnen we met een voedingsplan dat jouw metabolisme in balans brengt. Verder kijken we waar jouw lichaam nog meer specifieke ondersteuning nodig heeft om de energiehuishouding te verbeteren.

Jouw Persoonlijk Energie Programma

Fase 1 - Intake - Verzamelen van informatie

De intakefase bestaat uit het verzamelen van informatie. Voor jou begint deze al vóór het intakeconsult zelf.

Via e-mail ontvang je een link om in een beveiligde omgeving alvast een aantal vragenlijsten in te vullen. Je krijgt ook een template om gedurende een aantal representatieve dagen een voeding- en leefstijldagboek bij te houden.

Door deze informatie tevoren aan te leveren kan Barbara zich gaan verdiepen in jouw situatie en inzicht krijgen in wat verder uitgezocht moet worden.

Wanneer laboratoriumonderzoek is geïndiceerd zal dit met je worden besproken. Dit is niet per sé onderdeel van de intake, maar kan ook in een later stadium aan de orde raken.

Tijdens het intakeconsult, brengt Barbara samen met jou je energieniveau en gezondheidsklachten, zowel die je nu hebt als wat eraan vooraf is gegaan, verder in kaart met aanvullende vragen.

Op het einde van het intakeconsult plannen we de (eerste) vervolgafspraken.

Fase 2 - Analyse - Het ontwikkelen van jouw programma

Tijdens Fase 1 heb je veel informatie aangeleverd via vragenlijsten, je voedingsdagboek, de anamnese in het intakeconsult en zijn – indien aangevraagd – de resultaten van laboratoriumonderzoeken binnengekomen.

Wanneer de gegevens compleet zijn gaat Barbara aan de slag. Ze maakt een analyse werkt een eerste versie van jouw behandelplan uit.

Het behandelplan kan worden uitgebreid en bijgestuurd aan de hand van de resultaten gaandeweg het traject.

Mocht blijken dat aanvullend onderzoek wenselijk is, dan wordt dit met je besproken. Wat dit zal zijn verschilt per persoon en is daarom niet inbegrepen in de pakketprijs.

Fase 3 - Kickoff - De presentatie van jouw programma

Het Kick-off consult is een langere sessie waarin we het plan van aanpak samen doornemen. Het zorgt voor inzicht in jouw gezondheidsklachten zodat je de voorgestelde interventies begrijpt en je motivatie om veranderingen door te voeren wordt versterkt.

De behandeling bestaat uit voedingsadviezen met een persoonlijk voedingsplan, leefstijladviezen (o.a over slaap, stressreductie en beweging) aangevuld met orthomoleculaire therapie volgens de klinische psycho-neuro-immunologie plus educatie.

Fase 4 - Begeleiding - De uitvoering van jouw programma

Weten wat je moet doen is belangrijk, maar in de praktijk niet genoeg om resultaat te boeken. Daarom is begeleiding essentieel.

In het begin zul je meer begeleiding nodig hebben en vragen hebben dan verderop in het traject. Hier houden we rekening mee in de planning.

Een ander essentieel onderdeel van de behandeling is inzicht en helderheid. Want door te begrijpen hoe je lichaam werkt, hoe gezondheidsklachten ontstaan en in stand gehouden worden, en hoe herstelprocessen in gang kunnen worden gezet krijg je meer grip en motivatie om nieuwe beslissingen te maken. Zo ga je zelf aan het roer staan van jouw leven, jouw lijf en jouw gezondheid.

Fase 5 - Evaluatie

In de afrondingsfase blikken we terug en evalueren we hoe het traject voor jou is verlopen. Ook kijken we naar de toekomst. We bespreken hoe je de ingezette veranderingen kunt doorzetten en het resultaat kunt vasthouden dan wel verder uitbouwen.

Cliënten vertellen over wat het hen heeft gebracht en wat het jou dus ook kan opleveren

“Ik zag het als de meest logische stap om toch te proberen meer energie te krijgen. Het eerste consult gaf me al vertrouwen en een goed gevoel. Het contact is altijd erg prettig en persoonlijk geweest. Het voelde ook echt als samenwerken. Alles word goed en uitgebreid toegelicht, gecheckt of het begrepen wordt en waar nodig weer bij- en aangestuurd. Het was teamwork en maatwerk. Ik kijk heel positief terug op hetgeen we in de afgelopen tijd hebben bereikt. Geen goedkope investering, maar heel wat waard voor mezelf en mijn toekomst. Barbara is zeer kundig en benaderbaar; gewoon een erg fijne persoonlijkheid om mee samen te werken. Kan het iedereen zeer zeker aanbevelen. Nu heb ik niet alleen veel meer energie gekregen, maar ook een slanker en gespierder postuur!”

Man, 32 jaar, Technisch Oogheelkundig Assistent

“Het is een ongelooflijke puzzel, al die klachten van mij. Het lichaam is zo complex. Ik blijf onder de indruk van alle kennis die je hebt en ik vond het erg prettig dat je steeds aangaf dat je wilde dat ik het begreep. Dat helpt ook, want zo snap je waarom je doet wat je doet. Ook je betrokkenheid, gedrevenheid en inzet vond ik fantastisch om te zien. Het heeft mij naast kennis en inzicht, ook bewustwording opgeleverd. Ik kon aan de slag met concrete adviezen en dat geeft nu me al veel meer energie. Eerder wist ik niet hoeveel je zelf kunt doen om je beter te voelen. Eigenlijk zou iedereen dit moeten weten.”

Vrouw, 44 jaar, Maatschappelijk werker

Nog even alles op een rijtje

Nog een paar cliënten aan het woord

“Als drukke ondernemer kon ik wel meer energie gebruiken. Alle avonden moe en in de weekenden deed ik vrijwel niets meer. Ik had helemaal niets aan mijn vrije tijd zo. Ik ben blij dat ik mij door Barbara heb laten begeleiden. Al snel merkte ik dat ik meer energie had. En nu heb ik weer een heel leven naast mijn bedrijf. Voor mij de beste investering die ik ooit gedaan heb!”

Man, 42 jaar, directeur

“Ik wist al veel van voeding, maar zag door de bomen het bos niet meer. Barbara is zeer secuur, professioneel en beschikt over veel wetenschappelijke en praktische kennis die ze op een relatief makkelijke manier weet over te brengen. Ze levert maatwerk in hoe ze haar advies kon laten aansluiten bij waar ik op dat moment aan toe was, want ik wilde echt stapje voor stapje gaan.”

Vrouw, 54 jaar, docent

Heb je nog vragen?

Lees dan ook de ‘Veelgestelde vragen’ door en meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking. Dan kun je daarin je persoonlijke vragen stellen en krijg je helderheid of deze werkwijze bij je past.

Share This