Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Let op: Het Persoonlijk Energie Programma is vervallen.

Het Persoonlijk Energie Programma is was een individueel maatwerktraject waarbij de invulling afhankelijk is was van jouw unieke situatie en gezondheidsklachten.

Je kunt je hiervoor niet meer inschrijven. De beschrijving van het Persoonlijk Energie Programma is daarom weggehaald. In de loop van 2022 volgen andere mogelijkheden.

Voor wie is het Persoonlijk Energie Programma geschikt?

Het is niet gek om een wonderpil te willen voor meer energie, maar helaas is dat niet hoe het werkt en dat snap je natuurlijk ook wel. Dat wil niet zeggen dat veranderingen doorvoeren gemakkelijk is. Daarom lever ik maatwerk in mijn advies.

Advies over voeding, leefstijl, bioritme, bewegingspatroon, voedingssuppletie etc kan alleen werken wanneer je daar ook zelf achter staat. Resultaten kun je alleen behalen wanneer je verantwoordelijkheid neemt voor jouw aandeel hierin. Je bent daarom bereid om met een open blik te kijken naar deze factoren en wat al maar niet meer voorbij komt in het optimaliseren van je energie.

Je staat open voor adviezen en suggesties. Wanneer je begrijpt hoe het werkt, of waarom het juist niet werkt, en hoe dat beter kan worden ga je met goede moed veranderingen doorvoeren.

Kan iedereen het Persoonlijk Energie Programma volgen?

Ook al is het maatwerk, het Persoonlijk Energie Programma is niet voor iedereen. Wanneer ik denk dat je op een andere manier beter geholpen bent dan zal ik je dat zeggen. Het kan ook zijn dat ik je eerst doorverwijs naar je huisarts.

Voor wie is het programma niet geschikt?

Omdat de basis bestaat uit gezonde voeding en een gezonde leefstijl is het programma voor de meeste mannen en vrouwen goed en probleemloos te volgen.

Wanneer je vanwege een ziekte onder behandeling bent bij een arts die je daarvoor medicijnen heeft voorgeschreven, dan moet er eerst met de arts overleg gepleegd worden.

Het traject is niet bedoeld voor:

  • Kinderen en mensen die niet zelfstandig beslissingen kunnen of mogen nemen.
  • Mensen, inclusief veganisten, die niets willen veranderen aan hun voeding of leefstijl, die veel allergieën en intoleranties hebben of die veel dingen niet lusten en geen nieuwe dingen willen proberen.
  • Mensen die aan een eetstoornis lijden.
  • Mensen met ernstige nier- of leverinsufficiëntie.
  • Mensen die antipsychotica gebruiken.
  • Zwangere en zogende vrouwen of vrouwen die bezig zijn zwanger te worden.
  • Mensen met kanker.
Is dit een online programma?

Het is een maatwerk traject met één op één contact. Je ontvangt wel extra informatie om zelfstandig door te nemen; online of als eBoek (pdf).

Werk je met losse consulten?

Je lichaam heeft tijd nodig om te veranderen en het zelfherstellend vermogen aan te spreken. In sommige gevallen kan dat heel snel gaan, maar een enkel los consult gaat het verschil niet maken.

Zie het traject als een reis die we samen aangaan en waarin we op zoek gaan naar wat voor jou werkt. Dat vraagt om commitment van ons allebei.

Je hoeft nu nog helemaal geen grote beslissing te nemen. Zet gewoon een eerste stap. En dat kan bijvoorbeeld het maken van een afspraak voor een gratis kennismaking zijn. Dan krijg je vanzelf helderheid.

Elke reis begint met de eerste stap of in dit geval een eerste gesprek.

Links:

  • Plan hier zelf een vrijblijvende kennismaking in (optie 1 in de online agenda) of…
  • Meld je aan op de wachtlijst als het boeken van een kennismaking nu niet mogelijk is. Barbara neemt dan contact met je op wanneer je eventueel zou kunnen starten.
Welk resultaat kun je mij beloven?

Wat het traject oplevert is voor iedereen anders. En ook hoe snel interventies zich laten vertalen in meer energie verschilt. Bruis jij straks van energie? Dat zou zomaar kunnen. Je kunt echt heel snel verbetering zien wanneer de oorzaak ongecompliceerd is, zich gemakkelijk laat behandelen en je daarbij therapietrouw bent.

Waar de één al heel snel merkbaar meer energie voelt kan het bij de ander langer duren. Vermoeidheid kan namelijk erg gecompliceerd zijn. Zeker wanneer het al langer speelt en er meer bijkomende gezondheidsklachten zijn zal je meer tijd nodig hebben. Het succes van de behandeling is onder andere afhankelijk van de oorzaak en in dit vakgebied zijn gewoonweg geen garanties te geven.

Maar waar jij nu ook staat, bedenk dit: Wanneer vermoeidheid je nu tegen houdt kan elke stap vooruit je al heel veel opleveren. Dat is de opwaartse spiraal waar je naartoe werkt.

Meer energie maakt het zetten van de volgende stap ook weer mogelijk. En dat is de weg die we in gaan slaan. De weg naar meer energie, een helder hoofd en een gezond lichaam.

Ga ik ook afvallen van dit programma?

Wanneer je nu overtollig vetweefsel hebt dan is dat ook een teken van een verstoord energiemetabolisme en afhankelijk van waar het precies zit is het meer of minder ongezond. Verlies daarvan is eigenlijk een ‘bijwerking’ van het programma want we leggen er niet expliciet de focus op. Zonder gezonde stofwisseling is afvallen heel erg moeilijk, zeker om het resultaat ervan vast te houden. Daarom is het zo belangrijk om er eerst voor te zorgen dat je energiemetabolisme goed werkt. Afvallen gaat dan gemakkelijker en je houdt het resultaat ervan ook beter vast.

Welke testen gebruik je?

Dat verschilt en daarom is het niet opgenomen in de vaste pakketprijs. Per cliënt wordt besproken óf laboratoriumonderzoek geïndiceerd is, welk onderzoek dan en waarom, en wat de extra kosten daarvan zijn.

Hoe lang duurt het Persoonlijk Energie Programma?

De doorlooptijd van het Persoonlijk Energie Programma bedraagt zo’n 4 tot 6 maanden. Gedurende deze periode wordt je intensief begeleid waarna je zelfstandig de ingeslagen weg vervolgt. Je hebt op dat moment al heel veel kennis opgedaan en stappen gezet.

Na zo’n 3 maanden doen we een check-up.

Wil je daarvoor of daarna een extra los consult dan kun je dat gemakkelijk zelf boeken via de website.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee. Je kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van je huisarts, een afspraak maken.

Wat kost het?
Jouw investering in dit programma is opgebouwd uit een aantal componenten.

Voor het uitwerken van jouw behandelplan en de begeleiding betaal je een vast tarief (zie onder ‘Begeleiding‘).

Kosten voor laboratoriumonderzoek zijn niet inbegrepen. Deze verschillen per cliënt afhankelijk van wat geïndiceerd is.

Omdat de behandeling bestaat uit voeding-, leefstijl- en suppletie-adviezen kun je daarnaast rekening houden met aanvullende uitgaven die voor iedereen verschillend zullen zijn.

Wordt het vergoed?

Nee, niet meer. Zorgverzekeraars namen voorheen onder voorwaarden een beperkt van de kosten voor de individuele consulten voor hun rekening (dus niet van alle kosten). Met ingang van oktober 2021 is dit vervallen. 

 

Heb je een andere vraag?

Vraag dan een kennismakingsgesprek aan (of meld je aan op de wachtlijst als je nu niet direct kunt boeken). Dit gesprek is in eerste instantie bedoeld om na te gaan of jij geholpen zult zijn met mijn aanpak en of wij een fijne match zijn. Je kunt in dit gesprek je vragen hierover inbrengen.

Het kennismakingsgesprek is niet bedoeld om je te coachen of adviseren. Dat kan namelijk nog niet, want daarvoor gaan we bij de aanvang van onze samenwerking eerst een uitgebreide inventarisatie en analyse doen. Eerder kan ik je geen goed persoonlijk advies geven.

Wat cliënten vertellen

“Ik wist al veel van voeding, maar zag door de bomen het bos niet meer. Barbara is zeer secuur, professioneel en beschikt over veel wetenschappelijke en praktische kennis die ze op een relatief makkelijke manier weet over te brengen. Ze levert maatwerk in hoe ze haar advies kon laten aansluiten bij waar ik op dat moment aan toe was, want ik wilde echt stapje voor stapje gaan.”

Vrouw, 54 jaar, docent

“Ik zag het als de meest logische stap om toch te proberen meer energie te krijgen. Het eerste consult gaf me al vertrouwen en een goed gevoel. Het contact is altijd erg prettig en persoonlijk geweest. Het voelde ook echt als samenwerken. Alles word goed en uitgebreid toegelicht, gecheckt of het begrepen wordt en waar nodig weer bij- en aangestuurd. Het was teamwork en maatwerk. Ik kijk heel positief terug op hetgeen we in de afgelopen tijd hebben bereikt. Geen goedkope investering, maar heel wat waard voor mezelf en mijn toekomst. Barbara is zeer kundig en benaderbaar; gewoon een erg fijne persoonlijkheid om mee samen te werken. Kan het iedereen zeer zeker aanbevelen. Nu heb ik niet alleen veel meer energie gekregen, maar ook een slanker en gespierder postuur!”

Man, 32 jaar, Technisch Oogheelkundig Assistent

“Het is een ongelooflijke puzzel, al die klachten van mij. Het lichaam is zo complex. Ik blijf onder de indruk van alle kennis die je hebt en ik vond het erg prettig dat je steeds aangaf dat je wilde dat ik het begreep. Dat helpt ook, want zo snap je waarom je doet wat je doet. Ook je betrokkenheid, gedrevenheid en inzet vond ik fantastisch om te zien. Het heeft mij naast kennis en inzicht, ook bewustwording opgeleverd. Ik kon aan de slag met concrete adviezen en dat geeft nu me al veel meer energie. Eerder wist ik niet hoeveel je zelf kunt doen om je beter te voelen. Eigenlijk zou iedereen dit moeten weten.”

Vrouw, 44 jaar, Maatschappelijk werker

“Als drukke ondernemer kon ik wel meer energie gebruiken. Alle avonden moe en in de weekenden deed ik vrijwel niets meer. Ik had helemaal niets aan mijn vrije tijd zo. Ik ben blij dat ik mij door Barbara heb laten begeleiden. Al snel merkte ik dat ik meer energie had. En nu heb ik weer een heel leven naast mijn bedrijf. Voor mij de beste investering die ik ooit gedaan heb!”

Man, 42 jaar, directeur

Wil je kennis maken?

Op dit moment is er een cliëntenstop. Je kunt je nu dus niet inschrijven voor het programma.

Share This