Anti Spam Beleid

Spam is ongevraagde en ongewenste e-mail die naar meerdere mensen wordt verstuurd. Net als iedereen heb ik ook een hekel aan spam. Hieronder lees je hoe ik spam tegenga.

Maatregelen tegen e-mail spam

Elke inschrijving moet eerst bevestigd worden

Van elke inschrijving wordt gecontroleerd of de eigenaar van het e-mailadres echt mails van mij wilt ontvangen. In theorie is het natuurlijk mogelijk dat iemand anders jouw mailadres invult. Wettelijk gezien is deze controle niet verplicht, maar ik heb dit altijd al op deze manier gedaan.

De methode waarmee ik dit doe heet ‘double opt-in’. Nadat je je hebt aangemeld krijgt het opgegeven mailadres een automatische mail in de inbox met daarin een bevestigingslink c.q. activeringslink. Pas als je daarop klikt wordt jouw mailadres toegevoegd aan mijn mailinglijst. Je kunt dus niet op de mailinglijst terecht komen zonder jouw expliciete toestemming.

Zou je nu die mail ontvangen en je hebt je niet zelf aangemeld, dan heeft waarschijnlijk iemand anders jouw mailadres ingevuld. Misschien om je een plezier te doen, maar dit is een situatie die kan leiden tot spam. Pas als je op de bevestigingslink klikt wordt je daadwerkelijk ingeschreven. Wil je dat niet, dan hoef je niets te doen en kun je die mail gewoon deleten.

Elke mailing bevat een uitschrijflink

Onderaan elke nieuwsbrief vind je een uitschrijflink. Wanneer je daarop klikt wordt je automatisch uitgeschreven. Je hoeft hiervoor dus niet een mail te sturen of te bellen, want je kunt dit zelf regelen.

In mijn privacyverklaring vind je meer informatie over hoe ik omga met de gegevens die je mij verstrekt.

Maatregelen tegen comment spam op artikelen

Op sommige artikelen kun je commentaar achterlaten. Om hier spam en ongewenste reclameuitingen tegen te gaan zijn  maatregelen genomen. Reacties met meer dan 1 hyperlink worden bijvoorbeeld automatisch als spam gemarkeerd. Wanneer aanvullende maatregelen nodig blijken zal een anti-comment-spam plugin geïmplementeerd worden.

Wanneer je een reactie achterlaat op een artikel moet je daarbij je naam en e-mailadres invullen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd; het geeft mij de mogelijkheid om privé op je bericht te reageren.

Reacties worden gemodereerd; dat wil zeggen dat ze niet automatisch live te zien zijn voor andere websitebezoekers. Alleen reacties die relevant zijn voor het artikel en interessant voor andere websitebezoekers zullen, eventueel gecorrigeerd in geval van typefouten, worden gepubliceerd. Voor persoonlijke vragen en vragen van medische aard kun je dan ook beter een e-mail sturen. 

Share This