Puppies-en-Honden.com

Gezonde mensen, gezonde honden

Wanneer jij volop energie hebt ben je geduldiger met je hond, wil je vaker spelen en lekker lange wandelingen met hem of haar maken. Maar heb jij wel genoeg energie en kun je lekker lang lopen?

Website

Per augustus 2019 is de website die je eerder op puppies-en-honden.com kon vinden uit de lucht.

Twee grote speerpunten waarover ik schreef krijgen inmiddels de nodige aandacht in de media.

I. Doorfokken van honden op uiterlijke kenmerken met medische problemen tot gevolg. –> De eerste boetes zijn uitgedeeld.

II. Inzet van stroomhalsbanden ter correctie van ongewenst hondengedrag. –> Hier komt een totaalverbod op per 1 juli 2020.

 

Een hond is gezond

Een hond in je leven draagt bij aan jouw gezondheid. In weer en wind maak je je dagelijkse wandelingen. Bij het knuffelen en aaien maak je oxytocine wat een fijn gevoel geeft (bij jullie allebei). En door samen de natuur in te gaan verminder je stressgevoelens.

Facebook pagina

De Facebookpagina ‘Van Pup tot Hond’ draait gewoon door.

Wat ik nu doe

Nadat ik met veel enthousiasme en passie heb geschreven over hondengedrag en -gezondheid richt ik mij nu op het verbeteren van de gezondheid van de hondenbaasjes mensen. Dat is mijn oorspronkelijke beroep en om daar meer tijd en focus aan te kunnen geven heb ik een aantal nevenprojecten beëindigd.

Hondenkrant

De nieuwsbrief waarop je je kon abonneren is samen met de website gestopt. Hierin las je artikelen van mij en van Angelique. Je kunt in plaats daarvan direct terecht bij ‘Mens en Hond in balans’ en bij Angelique een cursus of wandeling plannen. 

Dierenadvocaat

De domeinnaam www.dierenadvocaat.nl kwam uit op een pleidooi voor een dierenadvocaat. Speerpunt nummer 3. Tot op heden is er geen dierenadvocaat, simpelweg omdat eerst de rechtspositie van het dier moet verbeteren. Tot op heden wordt een dier nog steeds als bezit gewaardeerd en is de rechtspositie beperkt.

Share This