Vergoedingen

Extra informatie voor wie aanvullend verzekerd is

Orthomoleculaire geneeskunde wordt níet vergoedt vanuit de basisverzekering. De informatie op deze pagina is daarom alleen van belang wanneer je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten. 

Of en hoeveel je vergoed krijgt van mijn consulten is van een aantal factoren afhankelijk:

  1. Bij welke zorgverzekeringsmaatschappij je bent verzekerd.
  2. Welke polis je precies hebt afgesloten.
  3. Welke behandelvormen (prestatiecodes) zij vergoeden.
  4. Het maximaal te vergoeden bedrag en hoeveel je reeds gedeclareerd hebt.
  5. Een eventuele daglimiet of limiet per behandeling.

In 2020 wordt een behandeling orthomoleculaire geneeskunde in veel gevallen door de volgende zorgverzekeraars (deels) vergoed:

Aevitae, De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar, DSW, FBTO, inTwente, IZZ door VGZ, National Academic, ONVZ, PNOzorg, Pro Life, Promovendum, Umc, United Consumers (VGZ), Univé, VGZ, VvAA, Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid.

Staat de naam van jouw zorgverzekeraar hier niet bij? Kijk hier onder welke groep deze valt.

Je kunt op Zorgwijzer.nl een indicatie van de vergoeding zien, maar daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Raadpleeg je polis en/of vraag het je zorgverzekeraar.

Het beste vraag je e.e.a. na bij je zorgverzekeraar. Hieronder vind je de gegevens die je verzekeraar mogelijk nodig heeft. 

Mijn consulten vallen onder de volgende prestatiecode: 24000 Behandeling orthomoleculaire geneeskunde.

Ik ben opgenomen in het HBO-register van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Ik ben aangesloten bij Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en ingedeeld in level 5. Dat is het hoogste level waar de meeste eisen aan worden gesteld.

Ook ben ik aangesloten bij de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).

Over de definitie van prestatiecode 24000

De officiële definitie luidt:

“Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof.”

Een paar nuanceringen:

“Alternatief?” Absoluut niet! De behandeling is gefundeerd op de biologie, evolutie, fysiologie en biochemie van het menselijk lichaam. De kennis daarover komt uit de resultaten van wetenschappelijk onderzoek; exact dezelfde studies als waar de reguliere geneeskunde naar kijkt. Daar is geen verschil tussen. Daarom is een behandeling bij mij ‘complementair’ en niet ‘alternatief’.

In de kennisbank vind je wat meer over de achtergrond van orthomoleculaire geneeskunde en de klinische psycho-neuro-immunologie. De inzichten hieruit combineer ik in mijn werk met mijn overige opleidingen in de biomedische gezondheidswetenschappen en medische biochemie.

“Tekorten aanzuiveren?” Een behandeling bij mij heeft voeding als basis samen met leefstijlcomponenten zoals lichaamsbeweging, slaap en meer. Suppletie van stoffen waar het lichaam bekend mee is kunnen een tijdelijk onderdeel zijn van therapie, maar niet in de rol van het “opvullen van tekorten” zonder naar de oorzaak en het totaalplaatje te kijken.

Mocht je vragen hebben over mijn werkwijze en/of willen weten of dit bij je past? Boek dan gerust een kennismakingsgesprek (kies ‘optie 1’).

Een behandeling gaat níet ten koste van het eigen risico. Dat wordt dus niet aangesproken wanneer je een consult orthomoleculaire geneeskunde boekt.

Neem voor vragen over vergoedingen altijd rechtstreeks contact op met je zorgverzekering.

Ook wanneer je in aanmerking komt voor vergoeding ontvang je een factuur die je eerst zelf betaalt. Vervolgens kun je deze declareren bij je ziektekostenverzekering.

Supplementen en laboratoriumonderzoeken worden doorgaans niet vergoed.

Er kan geen enkele vorm van aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaard worden m.b.t. wijzigingen van afspraken tussen zorgverzekeraars en beroepsverenigingen en/of wijzigingen van vergoedingsregelingen door de zorgverzekeraars.

Let op: De regels kunnen per verzekeraar, per polis en per kalenderjaar verschillen.

Controleer op tijd of overstappen naar een andere zorgverzekeraar gunstig is. Of sluit geen aanvullend pakket af, zodat je niet extra premie betaalt. Alleen een basisverzekering kiezen is ook een optie.

Ben je geïnteresseerd in een volgende stap?

Je kunt zelf eenvoudig een gratis kennismakingsgesprek in mijn agenda plannen.

Klik op onderstaande button en kies vervolgens optie ‘1’. 

Share This