Bijdrage zorgverzekeraar?

Aanvullend verzekerden kunnen mogelijk een deel vergoed krijgen

De informatie op deze pagina is alleen van belang wanneer je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten. Orthomoleculaire geneeskunde wordt namelijk niet vanuit de basisverzekering vergoedt. 

Veel zorgverzekeraars, maar niet alle, kennen een tegemoetkoming in de kosten van een behandeling orthomoleculaire geneeskunde.

Na betaling kun je de factuur declareren bij je zorgverzekeraar. Is dit een belangrijk punt bij je beslissing om wel of niet voor een traject te kiezen, ga dan tevoren het volgende goed na:

  1. Bij welke zorgverzekeringsmaatschappij je bent verzekerd.
  2. Welke polis je precies hebt afgesloten.
  3. Of orthomoleculaire geneeskunde (prestatiecode 24000) wordt vergoed.
  4. Of e-health consulten worden vergoed.
  5. Het maximaal te vergoeden bedrag en hoeveel je reeds gedeclareerd hebt dit kalenderjaar.
  6. Een eventuele daglimiet of limiet per behandeling.

Raadpleeg je polis en/of vraag het je zorgverzekeraar. Om je op weg te helpen vind je hieronder een aantal links naar externe websites:

Het gaat hierbij steeds om code 24000. Let op dat de regels per kalenderjaar kunnen verschillen en let ook op eventuele tussentijdse wijzigingen t.a.v. e-health consulten.

Neem je verantwoordelijkheid en verifieer altijd of je aan de voorwaarden voldoet. Of en hoeveel je vergoed krijgt is van diverse factoren afhankelijk. 

Een behandeling zal altijd een eigen investering vragen, zowel in geld als in tijd en moeite. Elke keuze kent kosten én baten.

Het beste vraag je e.e.a. tevoren na bij je zorgverzekeraar. Er kan geen enkele vorm van aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaard worden mocht de verzekeraar onverhoopt toch niet vergoeden. Hieronder vind je de gegevens die je verzekeraar nodig heeft.

Mijn consulten vallen onder de volgende prestatiecode: 24000 Behandeling orthomoleculaire geneeskunde.

Consulten worden als e-health consult gegeven.

Ik ben opgenomen in het HBO-register van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Ik ben erkend door de stichting Complementaire Kwaliteitstherapeuten en aangesloten bij CAT Vergoedbaar.

Binnen het CAT ben ik ingedeeld in level 5. Dat is het hoogste level waaraan de meeste eisen worden gesteld.

Prestatiecode: 24000 - Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde

De officiële definitie luidt:

“Orthomoleculaire geneeskunde is een alternatieve behandelwijze die het tekort aan voedingsstoffen en supplementen in het lichaam aanzuivert. Orthos is het Griekse woord voor juist, en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof.”

Zie ook de website van CAT Complementair voor meer informatie.

In de kennisbank vind je meer informatie over wat orthomoleculaire geneeskunde en klinische psycho-neuro-immunologie is en wat het voor je kan betekenen.

Een behandeling bestaat uit advies op het gebied van voeding, leefstijlcomponenten zoals lichaamsbeweging, slaap en stressmanagement.

Suppletie van stoffen waar het lichaam bekend mee is kunnen een tijdelijk onderdeel zijn van de therapie.

Mocht je vragen hebben over mijn werkwijze en/of willen weten of dit bij je past? Boek dan gerust een kennismakingsgesprek (kies ‘optie 1’).

Neem voor vragen over vergoedingen altijd rechtstreeks contact op met je zorgverzekering.

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden e-health consulten, maar in coronatijd kan dat anders zijn.

Supplementen en laboratoriumonderzoeken worden doorgaans niet vergoed.

De facturen worden niet ingehouden op je eigen risico.

Ook wanneer je in aanmerking komt voor vergoeding betaal je de behandeling eerst zelf. Vervolgens kun je de factuur declareren bij je ziektekostenverzekering.

Er kan geen enkele vorm van aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaard worden m.b.t. wijzigingen van afspraken tussen zorgverzekeraars en beroepsverenigingen en/of wijzigingen van vergoedingsregelingen door de zorgverzekeraars.

Let op: De regels kunnen per verzekeraar, per polis en per kalenderjaar verschillen.

Controleer op tijd of overstappen naar een andere zorgverzekeraar gunstig is. Of sluit geen aanvullend pakket af, zodat je niet extra premie betaalt. Alleen een basisverzekering kiezen is ook een optie.

Ben je geïnteresseerd in een volgende stap?

Share This