Over mij

Van wetenschappelijk onderzoeker naar orthomoleculair therapeut

Mijn naam is drs. ing. Barbara Kremers (1971). Ik werk als erkend orthomoleculair therapeut volgens de klinische psycho-neuro-immunologie.

Dit doe ik vanuit mijn praktijk in Laag-Soeren en Rheden (Gelderland). Omdat ik ook telefonisch en via het internet werk kan ik cliënten door heel Nederland begeleiden.

Op deze pagina lees je meer over mijn achtergrond en hoe ik deze heb meegenomen naar mijn huidige vak.

Ik ben biomedisch opgeleid en heb nu meer dan 10 opleidingsjaren achter de rug. Nog altijd leer ik met veel plezier want de medische wetenschap staat niet stil; elke dag worden ontdekkingen gedaan. Je kunt mijn kennis en analytische vaardigheden inschakelen voor het verbeteren van jouw gezondheid en energieniveau.

Wil je mijn hulp, begeleiding en advies?

Je kunt nu gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. Kies eenvoudig een blok in mijn agenda (optie 1) en ik bel je op het afgesproken tijdstip.

De 3 pijlers onder mijn werkwijze

Evolutieleer

Hoe zijn wij als mens ontwikkeld? Welke omstandigheden hebben ons gemaakt tot wie we zijn? Wat is onze natuur?

Biochemie

Hoe communiceren onze cellen met elkaar? Welke stoffen zijn daarvoor nodig en hoe komen we daar aan? Hoe werkt ons metabolisme en hoe maken we energie?

h

Klinische data

Welke verbanden laten epidemiologische studies zien? Zijn die plausibel? Zijn er relevante randomized clinical trials of meta-analyses gepubliceerd?

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde specialiseer ik mij nu verder in energie en communicatie in het lichaam. Cellen ‘praten’ met elkaar in het lichaam (o.a. via hormonen en neurotransmitters) en hebben energie (ATP moleculen) nodig om hun takenpakket uit te voeren. Verstoringen hierin leiden tot gezondheidsklachten. Vermoeidheid en energietekort gaat vaak samen met bijvoorbeeld darmproblemen en een verzwakte afweer. Wat vervolgens weer tot nieuwe klachten leidt.

Die klachten moet je dan niet allemaal los zien van elkaar.

Mijn cliënten…

Zouden maar wat graag een wonderpil krijgen om hun klachten op te lossen, maar begrijpen ook wel dat dit niet bestaat.

Vinden het aanpassen van hun voeding, bewegingspatroon en leefstijl moeilijk, maar begrijpen dat veranderen sowieso moeilijk is en dat het nodig is om een ander resultaat te gaan krijgen.

Zijn nieuwsgierig en geïnteresseerd in hoe hun lichaam werkt en wat het hen wil vertellen, maar wisten niet eerder hoe ze nu echt gezonder en fitter konden worden.

Vinden het heel prettig en ook wel verrassend om de analyse en aanpak van hun gezondheidsklachten uitgelegd te zien in de vorm van een kleurige schets met een mindmap. Daarbij vinden ze de uitleg ook uitgebreid op schrift zodat zij dit altijd kunnen teruglezen en vragen over kunnen stellen.

Nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om hun gezondheid te verbeteren. Ze erkennen dat ze daar zelf moeite voor moeten doen.

Houden van een onderbouwde aanpak, waarbij schijnbaar losse symptomen met elkaar in verband worden gebracht wat veel helderheid geeft.

Kwaliteitsgarantie

Praktijk Barbara Kremers voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving

CAT Complementair Alternatief TherapeutIk ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Complementair Aanvullende Therapeuten (CAT) en voldoe aan de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ). Ik ben daar erkend level 5 complementair aanvullend therapeut op het gebied van Natuurgeneeskunde en ingeschreven in het HBO-register van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Hoe ik eerst wetenschappelijk onderzoeker was

Mijn loopbaan is gestart in het laboratorium als wetenschappelijk onderzoeker bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis / Nederlands Kanker Instituut. In die tijd leefde ik op het lab en in de bibliotheek. Ik gunde mijzelf nauwelijks tijd om te eten en te slapen.

Inmiddels weet ik hoe belangrijk goede voeding en slaap is, maar toen vond ik het maar tijdverspilling. Ik had een missie en dat was kanker genezen.

Het is helemaal niet moeilijk een kankercel te doden. Maar het is wel een kunst om het zo te doen, dat andere cellen gezond verder kunnen leven. Dat is precies het probleem bij bestraling en chemotherapie. Het maakt te weinig onderscheid tussen goed en kwaad.

Wie of wat is bij uitstek in staat om goede cellen met rust te laten en slechte cellen te herkennen en vernietigen?

 

Dat is precies de taak van ons immuunsysteem. Daarom specialiseerde ik mij toen in tumorimmunologie. Het leek mij de enige logische, en tegelijkertijd de meest elegante, manier om kanker te genezen of zelfs te voorkomen.

Maar waarom faalt dit immuunsysteem soms? Hoe komt het dat het niet gewoon doet wat het moet doen? En hoe is die inactiviteit te doorbreken?

Mijn onderzoek richtte zich precies op die vragen. Vrij fundamenteel, in muizen. En omdat dat werkte, later ook experimenteel bij patiënten.

In die tijd, medio jaren 90, was tumorimmunologie sowieso enorm experimenteel. Misschien zelfs omstreden. Heden ten dage is het dé tumortherapie van de toekomst.

Om misverstanden te voorkomen wil ik nu alvast aangeven dat ik geen kankerpatiënten behandel in mijn orthomoleculaire praktijk. Zoek je hiervoor een aanvullende behandeling, naast reguliere therapie, dan kun je bijvoorbeeld zoeken naar ‘niet-toxische tumortherapie’.

In de video zie je een cel die ‘gewoon’ zijn werk doet.

Vind je het niet prachtig om te zien hoe die bacterie achterna wordt gezeten en uiteindelijk het loodje legt?

Zo heeft elke cel in je lichaam een eigen functie die hij naar behoren moet uitvoeren.

Maar daar heeft hij wel de juiste voeding, energie, gereedschappen en omstandigheden voor nodig.

Je moet goed voor ze zorgen, zodat jouw cellen goed voor jou kunnen zorgen.

Hoe een onderzoekende therapeut werkt

Wat het probleem ook is. De vragen zijn hetzelfde:

“Waardoor doet ons lijf, onze organen en onze cellen, niet meer wat ze moeten doen?

En hoe zorgen we dan dat alles weer wél kan gaan werken?”

Zo vinden we de sleutel naar de echte oplossing. Zo ontsnappen we aan een aanpak die louter gericht is op symptoombestrijding zonder wat te doen aan de oorzaak of aan de factoren die het probleem in stand houden.

Door de juiste condities te scheppen kan het lichaam gaan herstellen. Daarin is vaak meer mogelijk dan je denkt. ‘Chronisch‘ betekent ‘langdurig’; het betekent niet automatisch ‘voor altijd’. 

Mijn analytische denkwijze uit mijn onderzoeksjaren pas ik ook toe in mijn praktijk. Niet alleen kijken naar wát er aan de hand is, maar ook analyseren waardoor dat zo komt, verbanden leggen tussen symptomen en nagaan welke werkingsmechanismen zijn verstoord. Je leest er meer over in Mijn visie op therapie.

Vrijblijvende kennismaking

Je kunt nu gratis en vrijblijvend een telefonisch kennismakingsgesprek plannen. Kies eenvoudig een blok in mijn agenda (optie 1) en ik bel je op het afgesproken tijdstip.

Door mij gevolgde opleidingen

Biomedische opleidingen
 • Biomedische Gezondheidswetenschappen (WO diploma Radboud Universiteit, afstudeerrichting Toxicologie)
 • Medische Laboratoriumopleiding (HBO diploma Hogeschool West-Brabant, afstudeerrichting Medische Biochemie)
 • Medische Basis Kennis HBO volgens PLATO-normen (diploma Con Amore, CPION en SNRO geaccrediteerd)
Orthomoleculaire opleidingen
 • Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (diploma Natura Foundation)
 • Orthomoleculair Voeding- en Suppletieadviseur (diploma Ortho Health Foundation)
Overige opleidingen, certificaten en bijscholingen
 • Energie & CVS (praktijkbijeenkomst Natura Foundation)
 • Optimale energieverdeling, van cel tot lichaamssysteem (symposium Natura Foundation)
 • Orthomoleculaire diagnostiek (praktijkgericht seminar Biovis Diagnostik)
 • Orthomoleculair Gewichtsconsulent Paleo (Evert Berkelaar, certificaat Ortho Health Foundation)
 • Orthomoleculair Gewichtsmanagement SLIM-methode (Cora de Fluiter, certificaat Hamel College)
 • Casus Praktijkdag Vermoeidheid (Marijke de Waal Malefijt, certificaat Ortho Health Foundation)
 • Mentale & Slaapproblemen (kennisbijeenkomst Vitakruid)
 • Immuunoptimalisatie: Van bioritme tot lichaamsbarrières (praktijkbijeenkomst Bonusan)
 • Evolutionaire Gezondheidsleer (diploma Natura Foundation)
 • Orthomoleculaire Gezondheidsleer (diploma Natura Foundation)
 • Orthomoleculaire Voedingsleer (diploma Natura Foundation)
 • Professionele Communicatie (Phoenix Opleidingen, Post-HBO, 2 van de 3 jaar gevolgd)
 • Bedrijfskunde (Post-HBO, diploma HES Amsterdam)
 • ICH-Good Clinical Practice (certificaat Pharmascope)
 • Meo’s Health Concept (intervisie en nascholing)

Uiteraard houd ik mijn vakkennis op peil via intervisie, webinars, podcasts, boeken, bij- en nascholing. Verder raadpleeg ik PubMed waar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek te vinden zijn. In september 2019 start ik bij PNI Europe met de vernieuwde 3-jarige opleiding klinische Psycho-Neuro-Immunologie.

Persoonlijk Energie Programma

Pak de oorzaak van je vermoeidheid aan en krijg meer energie.
Share This